1 iunie este ziua bucuriei si pentru copiii cu autism

2 Protoieria Bacău - 2016

Miercuri, 1 iunie 2016, copiii de la Centrul de zi pentru persoane cu autism ”Sf. Cosma și Damian” au sărbătorit ziua copilului. Chiar dacă ei nu conștientizează semnificația acestei zile, cu siguranță se bucură de o atmosferă pozitivă, cu muzică pentru copii și veselie. Înconjurați de baloane colorate, copiii au fost implicați în activități de stimulare senzorială (jocuri cu spumă de ras, cu făină și nisip) și au ieșit la locul de joacă din curtea Parohiei Lazaret.

”La ora 13,00 au fost invitați și părinții să se alăture petrecerii, bucurându-se de un timp de calitate alături de copii și terapeuți. Împreună am servit câte o felie de tort decorat special pentru acest eveniment deosebit. A fost un bun moment pentru a suda și mai bine relațiile dintre echipa de terapeuți și familiile copiilor care vin la centru”

– a evidențiat Ramona Stanciu, coordonatorul Centrului de zi pentru persoane cu autism.

”Faptul că, în ciuda dizabilității, copiii cu autism au marcat această zi specială, oferă părinților bucuria de a-și vedea copiii realizând activități pe care toți copiii sănătoși le fac cu atâta ușurință. De altfel, obișnuim să marcăm orice zi specială (zi de naștere, Crăciun sau alte prilejuri de sărbătoare), tocmai pentru că și copiii cu autism sunt în esență tot copii, care au nevoie să se bucure în maniera lor diferită de momentele importante din viață”.

1 Protoieria Bacău - 2016

Centrul de zi pentru persoane cu autism „Sf. Cosma si Damian” funcționează, cu binecuvântarea IPS Ioachim – Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul Aşezământului Social-Filantropic Lazaret din municipiul Bacău, și a fost deschis de Fundația „Episcop Melchisedec” filiala Bacău, în colaborare cu Asociația Părinților Copiilor Autiști din Bacău, în luna februarie 2012 .

Centrul de zi pentru persoane cu autism „Sf. Cosma si Damian”, amplasat în Bacău, strada Digu Bârnat, nr. 19 , în curtea Bisericii Lazaret (vis-a-vis de Selgros), oferă o serie de servicii precum:

  • serviciu tip centru de zi pentru copii cu vârste cuprinse între 3 – 8 ani;
  • serviciu de tip ambulatoriu;
  • terapie în cadrul camerei senzoriale;
  • hipoterapie (terapie cu cai) pentru copiii înscriși la centrul de zi;
  • activități recreative la bazin (în cadrul Clinicii de recuperare medicală GTL);
  • consiliere individuală pentru părinți sau aparținători;
  • grupuri de suport pentru părinți ș.a.

You may also like...