„100 de Cateheze în Postul Crăciunului”: Parohia Gura Văii și Parohia Gârleni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Gura Văii a fost implementat proiectul Protoieriei Bacău intitulat „100 de cateheze în Postul Crăciunului”. După săvârșirea Tainei Sfântului Maslu sub protia părintelui Protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, părintele Toma Constantin de la parohia Gârleni, a susținut cateheza „Sfinții Părinți – rugători și autori de rugăciune personală și comunitară (de obște)”.
La finalul catehezei, părintele protoiereu a subliniat importanța rugăciunii în viața personală dar și în cea comunitară. Credincioșii prezenți au participat activ în cadrul catehezei arătându-se interesați de o nouă cateheză în viitorul apropiat. 

***

Lansarea Proiectului catehetic ,,100 de cateheze pentru Postul Crăciunului ” a debutat de asemenea și în cercul pastoral nr. 10 al Protoieriei Bacău

Vineri, 18 noiembrie, 2022 la parohia Gârleni a avut loc întâlnirea preoților din cercul pastoral nr. 10, prilejuită de lansarea proiectului catehetic al protoieriei Bacău intitulat ,,100 de cateheze pentru Postul Crăciunului „.

În prima parte a întâlnirii s-a oficiat Taina Sfântului Maslu, apoi preotul Toma Constantin în calitate de paroh și responsabil cu cateheza, a susținut cateheza despre rugăciunea personala și comunitară, vorbind celor prezenți despre Sfinții Părinți care deși sunt diferiți au scris și trăit în același duh.

De asemenea s-a vorbit despre rugăciunea la Sfinții Părinți ca mod de viață iar cei prezenți au dat exemple de rugăciuni personale, dar s-a arătat și importanța Sfintei Liturghii ca rugăciune de obște.
Prin intermediul unui rebus s-au fixat cunoștințele dobândite și totodată s-au rostit și cântat imne în cinstea Maicii Domnului.
În încheierea întâlnirii s-au planificat următoarele cateheze ce vor avea loc în cercul pastoral format din comunele Hemeiuși, Gârleni și Racova.

You may also like...