„100 de Cateheze în Postul Crăciunului”: Parohia Răcătău și Parohia „Sfinții Apostoli” Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Filia Mazili, a Parohiei Răcătău a fost implementat un nou proiect demarat de Protoieria Bacău, în dorința de a oferi credincioșilor din județul Bacău, 100 de cateheze pentru perioada Postului Nașterii Domnului, cu un conținut ales, la un nivel academic și susținute într-un mod modern.

În data de 20 noiembrie 2022, credincioșii din satul Mazili afiliat Parohiei Răcătău, au avut bucuria de a-l vedea pe părintele catehet Mihai Liche de la Parohia „Sfinții Arhangheli” Nănești, care a răspuns pozitiv chemării frățești a Părintelui paroh Justinian Cimpoeru. După săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii, credincioșii împreună cu Părintele Mihai au descoperit adevăruri „vechi și vii” aflate în paginile Sfintei Scripturi.

Cateheză susţinută a avut ca temă „Rugăciunea psalmilor : texte de inspirație a Duhului Sfânt și frământări ale sufletului omenesc în fața lui Dumnezeu”. Dialogul între părintele catehet şi credincioşi s-a derulat pe baza unei prezentări Powerpoint, evidențindu-se cele mai importante aspecte ale psalmilor: apariția lor, folosirea lor în cultul divin, dar și ca model desăvârșit al rugăciunii.

De asemenea, s-au aprofundat informații în ceea ce privește prezența Duhului Sfânt ca unică sursă de inspirație a întregii Scripturi, dar și modul prin Harul Lui Dumnezeu se revarsă peste omul care are rugăciunea ca și o practică zilnică.

***

Proiectul socio-cultural al protopopiatului Bacău, intitulat „100 de cateheze în Postul Crăciunului” a continuat în parohia ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bacău.
În data de 22.11.2022, seniorilor Centrului de Socializare „Sfânta Filofteia” al parohiei, după participarea la Sfinta Liturghie li s-a prezentat cateheza cu titlul: „Rugăciunea individuală sau personală”, susținută de părintele paroh Abageru Constantin.
Aceștia au vizionat un film tematic, au ințeles ce este rugăciunea și ce trebuie sa facem pentru a ne ruga corect, au pus întrebări și au dat exemple din experiența personală.
Modul interactiv de prezentare a informațiilor i-a ajutat sa le înțeleagă mai bine și să le poată transmite ușor celor din familie, atunci când vor ajunge acasă.

You may also like...