100 de persoane din Parohia Racova au primit pachete prin intermediul proiectului „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!”

Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor Sfintelor Paști, Protoieria Bacău a implementat proiectul intitulat „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!”. Scopul acestuia îl reprezintă ajutorarea copiilor, familiilor și vârstnicilor aflați în situație de risc din zonele defavorizate ale comunităților parohiale. Alături de acest demers, și-au arătat bucuria de a participa și cadrele didactice de Religie Ortodoxă de la diferite unități școlare din Municipiul Bacău și orașul Buhuși. Prin implicarea lor, proiectul a fost mediatizat elevilor și părinților lor care au donat fie haine, fie jucării, fie alimente pentru cei aflați în nevoie.

Astfel, copiii Centrului Catehetic al Parohiei Racova au ajutat la distribuirea darurilor persoanelor defavorizate, ca un sprijin și o mângâiere venită prin ei de la filantropul absolut, Mântuitorul Hristos. Prin bunăvoința și implicarea părintelui paroh Ionuț Constantin Ciobanu și a părintelui slujitor Sebastian Pascariu, 100 de persoane din 30 de familii s-au putut bucura de acestea, înțelegând și apreciind ajutorul necondiționat al Bisericii venit mai cu seamă în preajma sărbătorilor.

Proiectul implementat și derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim va continua până pe data de 1 Iunie, iar în tot acest timp toate darurile preluate de la punctele de colectare din oraș vor fi distribuite parohiilor care solicită ajutor pentru oamenii din comunitate care au nevoie.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...