2.500 de tineri la ITO Sibiu

În acest an, Întâlnirea Interna­țională a Tinerilor Ortodocși (ITO) va avea loc la Sibiu, în perioada 6-9 septembrie. Evenimentul va reuni 2.500 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, din țară și străinătate. Tema ITO – 2018 de la Sibiu este „Unitate. Credință. Neam”.

Pregătirile pentru Întâlnirea Internațio­nală a Tinerilor Orto­docși din acest an de la Sibiu au debutat oficial încă de la începutul anului, când a fost lansat site-ul www.ito2018.ro, au fost selectați tinerii voluntari și au fost organizate mai multe sesiuni de formare a celor peste 250 de voluntari, pe domeniile de facilitatori-moderatori, logistică și animatori socio-culturali. Toate activitățile premergătoare și cele din timpul evenimentului inter­na­­țional sunt organizate de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de tineret, în parteneriat cu Organizația Tinerilor din Sibiu; Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Sibiu; Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, și Centrul de Tineret „Seminarium Transsilvanicum” din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

La Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu fiecare eparhie va trimite câte un grup de 40 de tineri ortodocși, băieți și fete, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani, selectați dintre cei care sunt implicați în activitățile comunităților parohiale și în asociațiile de tineret. Potrivit organizatorilor, selecția tinerilor se face în baza experi­enței dobândite, astfel încât „să trăiască sentimentul comuniunii cu tineri din alte regiuni ale țării sau din străinătate; să împărtă­șească valorile de viață creștin-ortodoxe și să fie multiplicatori ai mesajului creștin în comunitățile din care provin”.

Tema din acest an a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Orto­docși este dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918, fiind intitulată „Unitate. Credință. Neam”. Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 6 septembrie, iar una dintre principalele manifestări va fi Marșul Unității, din data de 7 septembrie, când tinerii par­ticipanți vor fi îmbrăcați în costume populare. Mai multe detalii le puteți afla accesând site-ul www.ito2018.ro.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu se încadrează în seria întâlnirilor de tineret organizate la Baia Mare în 2013 și 2014, la Cluj-Napoca în 2015, la București în 2016 și la Iași în 2017.

În mesajul adresat tinerilor, care este postat și pe site-ul ITO – 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a reliefat: „Dintotdeauna, tinerii au fost, pentru Biserică, forța vie, cei care dinamizează viața acesteia și ritmul vieții liturgice a fiecărei comunități parohiale în parte. […] Biserica îi învață pe tineri cum să-și călăuzească pașii pentru a dobândi o înțe­legere matură asupra vieții. Tinerețea nu este sinonimă cu naivitatea. De aceea și Sfântul Apostol Pavel îi spunea lui Timotei: «Nimeni să nu dispre­țuiască tinerețile tale, ci fă-te pildă credincioșilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credința, cu curăția» (1 Timotei 4, 12)”.

sursa: ziarullumina.ro/ Ioan Bușagă

You may also like...