Nouăzeci și opt de copii premiaţi la Parohia „Naşterea Maicii Domnului” din Bacău

În Duminica a II-a din Post (a Sf. Grigorie Palama), după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Bacău (strada Bicaz nr. 9), a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, ceremonia de premiere a 98 de copii, elevi ai Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Bacău, câştigători la faza Judeţeană şi Naţională a Concursului cu participare internaţională „Împreună cu Hristos în viaţă”.

În prezenţa autorităţilor publice centrale şi judeţene, dar şi a numeroşi părinţi, bunici şi cadre didactice, copiii au primit, pe lângă diplome şi mici daruri din partea ierarhului şi a parohiei, constând în cărţi de rugăciune, icoane şi cărţi duhovniceşti.

Premierea acestor copii merituoşi a adus o atmosferă de bucurie şi speranţă în comunitatea bisericii, recunoscându-se astfel, efortul şi angajamentul lor în înţelegerea şi aprofundarea cunoştinţelor religioase.

Cei 98 de elevi au fost premiaţi în faţa Sfântului Altar de către preoţii bisericii, Pr. paroh Iulian Popa, Pr. Liviu Padurescu şi Pr. Ioan Sdrobiş.

În cuvântul de învăţătură, părintele paroh Iulian Popa a mulţumit autorităţilor publice pentru prezenţă şi încurajare, elevilor, părinţilor, cadrelor didactice şi doamnei prof. de religie Mărcuţă Mioara, coordonatoarea copiilor în acest concurs, evidenţiind importanţa orei de religie pentru formarea caracterelor copiilor şi tinerilor, într-o vreme când valorile spirituale sunt neglijate, copiii devenind mărturisitori ai societăţii, ce se doreşte a se fundamenta şi trăi pe principii creştine, sănătoase şi trainice.

Această sărbătoare, excepţională prin numărul mare de copii premiaţi, reprezintă o ocazie specială de a încuraja şi inspira elevii să-şi continue călătoria lor în înţelegerea şi aprofundarea valorilor religioase, aducând astfel un aport semnificativ în comunitatea şi în societatea în care trăim.

La Parohia „Nasterea Maicii Domnului” din Bacău, în contextul Anului omagial 2024, se desfăşoară în fiecare sâmbătă activităţi cu tinerii la Centrul social-filantropic şi educaţional pentru tineret „Sf. Paisie de la Neamt”, menite să-i ajute pe aceştia în creşterea sufletească şi trupească.

(Pr. I.P.)

You may also like...