Demers social-filantropic „Bucurie în Filantropie” în Parohia Luncani

Cu mila lui Dumnezeu și cu arhiereasca binecuvântarea a Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, miercuri, 29 decembrie 2021, cu prilejul Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului Iisus Hristos, în Parohia „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Luncani, com. Mărgineni, jud. Bacău, în cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos Împărtășit copiilor”, la inițiativa părintelui paroh Grigoraș Adrian și cu sprijinul unor oameni de bine, a avut loc o acțiune social-filantropică, menită să ofere o rază de lumină copiilor proveniți din familii cu situații materiale precare.

Beneficiarii acestei acțiuni social filantropice, au fost copiii a două familii nevoiașe din parohie, fiecare cu câte cinci copii. Aceștia cu prilejul vizitei pastorale din ajunul Crăciunului, au înmânat părintelui Grigoraș Adrian scrisorile către Moș Crăciun, iar în rândurile scrise se regăseau cereri precum o pereche de ghete, un rând de hăinuțe și un fular, omiduțe și cleme pentru păr. Cu aceste scrisori părintele a plecat în căutarea „magilor”, și găsindu-i pe acești oameni de bine i-a învrednicit a aduce fiecare o bucurie în sufletele copiilor .

Bucuria Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, s-a aprins atât în sufletele copiilor dar și în oamenilor care au participat activ la această acțiune prin însoțirea gândului bun și a credinței cu fapta cea bună. Copiii au mulțumit binefăcătorilor lor pentru darurile primite prin vocea părintelui spunând : „Oameni buni și mărinimoși, vă mulțumim pentru darurile primite, să aveți binecuvântare în case și un an nou cu pace și împliniri. La multi ani !”

Cu nădejdea că astfel de acțiuni de solidarietate și dragoste pentru aproapele ne vor aduce mai aproape de mântuire, părintele Adrian a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântare și tuturor celor implicați direct sau indirect la aceasta acțiune filantropică. 

 

You may also like...