A apărut ultimul număr al revistei Cronica Romanului

În cele 36 de pagini ale numărului pentru lunile noiembrie-decembrie 2014 al Cronicii Romanului – buletinul oficial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului sunt reflectate evenimentele majore pentru eparhia Romanului şi Bacăului care au avut loc la finele anului 2014: trecerea la cele veşnice a vrednicului de pomenire arhiepiscopul Eftimie Luca şi alegerea ca arhiepiscop a PS Părinte Ioachim Băcăuanul, în data de 16 decembrie 2014, devenit astfel întâistătător al acestei eparhii.

Cronica Romanului

Cronica Romanului – buletinul oficial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului

În acest număr sunt consemnate pentru istorie mesajele transmise la plecarea din această lume a IPS Eftimie Luca, cel care a păstorit preoţii şi credincioşii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului vreme de 42 de ani. Pot fi regăsite aici atât cuvintele funebre ale ierarhilor prezenţi la slujba de înmormântare, cât şi relatarea evenimentului istoric petrecut în luna noiembrie.

Revista debutează cu Scrisoarea pastorală a IPS Mitropolit Teofan adresată cu prilejul Crăciunului clerului şi credincioşilor eparhiei noastre, în calitate de Locţiitor de Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului.

Alegerea noului arhiepiscop al Romanului şi Bacăului este evocată atât prin relatarea informaţiilor referitoare la şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 16 decembrie, cât şi printr-un emoţionant reportaj care surprinde momentul din prespectiva colaboratorilor IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, care au putut să îi fie alături în momentul aflării deciziei forului suprem al Bisericii Ortodoxe Române.

Nu lipsesc din paginile revistei nici cronici ale unora dintre evenimentele desfăşurate în eparhie parcursul lunilor noiembrie şi decembrie 2014. De asemenea, nu în ultimul rând, ca în fiecare număr, a fost publicat şi un articol care abordează tema Anului Omagial 2014. De această dată articolul de adăugat în Dosarul Anului Omagial constă în cuvântul PF Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, rostit la deschiderea lucrărilor Conferinţei pastoral-misionare a Arhiepiscopiei Bucureştilor, în care Preafericirea Sa a evocat memoria „Sfinţilor Martiri Brâncoveni, la împlinirea a 300 de ani de la mărturisirea lor de credinţă pecetluită cu sânge”.

Revista poate fi achiziţionată de la pangarele bisericilor sau citită online pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la secţiunea dedicată buletinului oficial.

You may also like...