A fost instalat un nou preot la Parohia Podiș din Protoieria Bacău

Duminică, 7 februarie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Podiș a fost instalat de către părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche părintele Cosmin-Nicolae Duduman ca fiind noul paroh al comunității. La acest eveniment a luat parte și Părintele Arhimandrit Andrei Ioniță împreună cu preoții de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

După anii de slujire ai părintelui Iulian Popa, care a păstorit cu multă acrivie și dragoste părintească fiecare suflet al comunității, enoriașii din Podiș au întâmpinat cu multă bucurie duhovnicească venirea părintelui Cosmin. Alături de noul preot au fost colegii preoți, maici, dar și familia sa. Împreună cu doamna preoteasă, părintele Cosmin dorește să continue lucrarea părintelui Iulian și să călăuzească prin răbdare și râvnă creștinii din Podiș.

Numirea părintelui Cosmin vine după trei ani în care a slujit ca arhidiacon la Catedrala Arhiepiscopală “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman și la Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului acolo unde a împlinit cu multă pricepere și dragoste slujirea încredințată. În cuvântul său, părintele protoiereu a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a apreciat activitatea părintelui Iulian și a urat părintelui Cosmin păstorire binecuvântată alături de sufletele care i-au fost încredințate.

You may also like...