A fost săvârșită slujba stâlpilor pentru părintele Vasile Bădăluță

La ceas de seară, astăzi 26 Martie 2021, întreaga comunitate a Parohiei Răcătău și-a îndreptat pașii către biserica satului pentru a fi alături de părintele Vasile Bădăluță, duhovnicul lor, care în zorii zilei a fost chematde către Arhiereul cel Veșnic să săvârșească Liturghia Îngerilor în Biserica Triumfătoare.

Alături de enoriași au fost și părinții Cercului Pastoral nr. 4 „Pr. Prof. Constantin Galeriu”, dar și colegi de facultate și de seminar care au săvârșit împreună slujba stâlpilor. La acest moment de mare întristare sufletească au fost scoase în evidență grija părintelui față de enoriașii săi, atenția acordată înfrumusețării locașului de cult și râvna depusă în propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu prin faptele credinței. Cu acest prilej, părintele Daniel Pruteanu a apreciat prietenia și apropierea sufletească formată între membrii cercului pastoral, bucuria fiecărei întâlniri cu caracter pastoral-misionar din cadrul cercului, dar a subliniat și durerea provocată de moartea atât de fulgerătoare a părintelui Vasile.

Pe lângă cuvântul de mângâiere adresat credincioșilor la acest moment de despărțire, părintele a dat glas dorinței preoților cercului pastoral de a fi alături față de familia mult îndurerată ca dovadă a respectului și dragostei pe care le-au avut față de bunătatea și slujirea părintelui Vasile.

 Bunul Dumnezeu sa îl așeze în Împărăția Sa întru fericirea cea veșnică!

Pr. Daniel Pruteanu

You may also like...