A fost sfinţit Aşezământul social-cultural al Parohiei Siretu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă, 5 septembrie 2020, s-a oficiat slujba de sfințire a Așezământului social-cultural „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” al parohiei Siretu, comuna Săucești, județul Bacău.

Acest eveniment pastoral-misionar şi duhovnicesc s-a bucurat de prezența PC. părinte arhimandrit Pimen Costea – Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a PC. părinte Eugen Ciprian Ciuche – Protoiereu al Protopopiatului Bacău, a PC. părinte Ciprian Ioan Ignat – Secretar eparhial şi a PC. părinte Ciprian Mihai Olteanu – Secretar al Protoieriei Bacău, care au slujit împreună cu un sobor de preoți.

Oaspeţii veniţi la această sărbătoare au fost întâmpinați cu bucurie de către enoriașii parohiei Siretu, aflaţi în grija pastorală a părintelui Nicolae Gavriliu, dar şi de către autorităţile locale, reprezentate de către domnul Valentin Manea, primar al Comunei Săuceşti.

„Acest așezământ închinat Sfinților Apostoli Petru și Pavel a fost sfințit pentru prima dată la 14 septembrie 2003. În anul 2008 a avut de suferit din cauza inundațiilor catastrofale din zonă, iar pe 3 aprilie 2016 a fost distrus de un incendiu provocat de arderea miriștilor și amplificat de vântul puternic ce bătea în direcția sa. Cu sprijinul Consiliului Local al Comunei Săucești, a enoriaşilor şi a unor oameni de bine s-au demarat lucrări de proiectare și de execuție ale unei noi cladiri, iar astăzi, eforturile depuse au fost răsplătite prin inaugurarea acestui spațiu impunător, menit să raspundă nevoilor sociale şi spirituale ale credincioșilor acestei parohii” a menţionat părintele paroh Nicolae Gavriliu în cuvântul său de mulţumire.

You may also like...