Activități didactice dedicate tinerilor, la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău

Marți, 28 martie 2023, în Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău și-a început activitatea „Cercul de Matematică și Fizică PLUS” pentru elevii din clasa a VI-a. În școală se așteaptă ca majoritatea elevilor să parcurgă programele de studiu aproximativ în același ritm. Elevii care înțeleg rapid conceptele sunt provocați prin oferirea unei măiestrii bogate și a unei rezolvări sofisticate a problemelor. Acest cerc a fost înființat pentru a oferi oportunități celor avansaţi, dar şi pentru consolidarea şi înțelegerea prin practică celor care nu stăpânesc suficient de bine materialul.

Cercul este destinat în special copiilor cu nevoi financiare speciale, care nu dispun de bani pentru a merge la pregătire în particular. Bineînțeles, pe lângă acești copii ar mai putea veni și alții, la fel cum s-a întâmplat şi la Cercul de șah.

La prima întâlnire a cercului, au participat toți cei trei elevi înscriși, care au solicitat la Geometrie abordarea temei „Linii importante în triunghi”. Teoria a fost completată cu rezolvare unor probleme de construcție geometrică. Deoarece, memorarea unei formule este în regulă, dar, derivarea unei formule este mai bună, copiii au învățat cum se calculează raza cercului înscris într-un triunghi.

A urmat Fizica. A fost abordată tema „Temperatura”. Și aici, teoria a fost completată cu rezolvarea unor probleme. În mod poate neașteptat, programul stabilit inițial a se desfășura pe durata unei ore, de la 17:30 la 18:30 s-a prelungit până la 19:30. Nimeni nu a apelat la cunoscuta expresie „s-a terminat ora”. La plecarea spre casă, copii au cerut asigurări că activitatea va continua și săptămâna următoare după același program.

În aceste două ore, copii au demonstrat că le place să lucreze pentru a-și îmbunătăți cunoștințele, dar au nevoie doar de puțină îndrumare. Deoarece se urmărește ca activitatea acestui Cerc să aducă un plus în cunoștințele elevilor, probabil, un nume potrivit pentru cerc ar putea fi „Cercul de matematică și fizică PLUS” al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău.

[Daniel M.]

You may also like...