A început „Tabăra de fotbal” în Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău

De luni, 19 iunie 2023, fotbalul a devenit o nouă activitate pe care o desfășoară copiii în Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău. Activitatea se va desfășura o dată pe săptămână pe durata vacanței de vară a elevilor sub numele „Tabăra de vară de fotbal”. Înițiativa a aparținut câtorva membri ai cercului de șah „Gambit” al Parohiei,

În prima zi, activitatea s-a desfășurat în curtea bisericii „Sf. Trei Ierarhi” din Bacău și a început la ora 18:00 cu rostirea, împreună cu părintele Mihai-Flavius Balaban a rugăciunii „Tatăl nostru”.

Rolul de antrenor l-a avut domnul Nelu Drăghici, fost fotbalist, care a acceptat cu plăcere invitația ca două ore să coordoneze antrenamentele din Tabăra de vară de fotbal. Au participat 11 copii cu vârste între 6 și 14 ani, majoritatea membri ai cercului de șah „Gambit” al Parohiei. Conduși de antrenor, copiii au făcut o încălzire, mai întâi fără minge, iar apoi cu mingea au exersat executarea paselor.

A urmat jocul de fotbal pe un teren delimitat de vegetația din curtea bisericii. Două bănci au avut rol de porți. Echipele au fost stabilite prin comun acord astfel încăt să fie de valori aproximativ egale. Deoarece în anii adolescenței, părintele Flavius a practicat fotbalul la nivel de club, a fost jucător de bază în una dintre echipele din tabără.

Și pentru că pregătirea fizică îi permite încă, antrenorul a jucat alături de copii, îndrumându-și echipa din teren. Plăcerea de a juca a fost atât de mare încât scorul nu a contat. S-a jucat până aproape de ora 20:00 cu o pauză de odihnă și de hidratare.

Nu a fost nevoie de arbitru, la buna înțelegere între copii s-au rezolvat toate fazele. Marea deosebire de fotbalul jucat de copii cu mulți ani în urmă, între blocuri a fost că de această dată, copiii au avut la dispoziție o minge de fotbal „adevărată” pusă la dispoziție de Asociația Județeană de Fotbal Bacău, prin președintele Cristian Sava.

Ne revedem pentru un nou meci săptămâna viitoare, tot luni la ora 18:00.

(Daniel M.)

You may also like...