Acces liber la slujba de Înviere

În urma anunțului făcut de premierul Florin Cîțu, care a propus joi în ședința CNSU permiterea circulației pe timpul nopții până la ora 5:00 pentru noaptea de Paști, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că acesta era un lucru predictibil care se înscrie în spiritul onest al dialogului purtat anul acesta între culte și autorități: „Anunțul de azi al premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere, care în ritualul ortodox (spre deosebire de cel catolic) se desfășoară între orele 00:00 și 04:00, se înscrie riguros în logica, în litera și în spiritul onest al dialogului purtat anul acesta între cultele religioase și autorități”.

„S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor, precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare. Aceasta, întrucât participarea la o slujbă religioasă implică pietate, ordine și cumințenie, nu dezordine, ignorare a celorlalți și zglobie neatenție”, a subliniat Vasile Bănescu.

„Așa cum am comunicat recent, accesul credincioșilor la biserică în noaptea de Paști va fi posibil doar pe jos sau cu mijloc de transport personal”, a precizat Vasile Bănescu.

El a amintit că partea slujbei de Înviere la care asistă cei mai mulți dintre credincioși se desfășoară afară, în curtea bisericii.

„Firește, totul trebuie să decurgă în condițiile respectării foarte atente a măsurilor de siguranță sanitară care implică și solicită acum responsabilitatea și bunul-simț ale noastre, ale tuturor”.

„Biserica Ortodoxă Română se va organiza, ca și până acum, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează. Detalii despre organizarea slujbelor de Florii și Paști vor fi comunicate săptămâna viitoare.”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

sursa: basilica.ro Foto credit: Basilica.ro

You may also like...