„Acoperământul Maicii Domnului” serbat la Colegiul „Mihai Eminescu” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în ziua de 02 octombrie 2017, la Colegiul „Mihai Eminescu” din orașul Bacău a fost sărbătorit hramul Capelei „Acoperământul Maicii Domnului”. Cu ocazia acestui eveniment a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie de către un sobor de preoţi, sub protia părintelui Adrian Alexandrescu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Bacău.

DSCN0028
DSCN0012
DSCN0015
DSCN0020
DSCN0026
DSCN0031
DSCN0032
DSCN0034
DSCN0038

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a adunat zeci de elevi şi cadre didactice ale colegiului, care au venit cu mare bucurie şi dragoste de Hristos, la chemarea părintelui Justinian Cimpoeru şi a domnului profesor Răzvan Lucinschi, profesori de religie la această unitate de învățământ, aducând cu toții mulţumire Maicii Domnului spre slava lui Dumnezeu.

Părintele profesor Justinian  a mulţumit lui Dumnezeu şi Preasfintei Fecioare Maria pentru ajutorul revărsat cu belşug asupra Colegiului „Mihai Eminescu”, aducând de asemenea recunoștiință părintelui inspector de religie Adrian Alexandrescu, doamnei director prof. Constantina Hulea, părinţilor participanţi, profesorilor şi tuturor elevilor care ţin aprinsă flacăra credinţei.

În cuvântul de învăţătură ţinut de părintele inspector Adrian Alexandrescu, a fost evidenţiată importanţa orei de religie, a sărbătorii „Acoperământul Maicii Domnului”, cât şi comuniunea tinerilor în cadrul Sfintei Liturghii. La final, a fost săvârşită slujba parastasului pentru cadrele didactice şi elevii mutați la Domnul întru nădejdea Învierii, împărţindu-se pachete cu hrană în memoria acestora.

(Pr. Daniel Marari)

You may also like...