Act de solidaritate pentru refugiații ucrainieni – Un TIR cu ajutoare din Protoieria Bacău a ajuns în Vama Siret

Din încredințarea și îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, preoții Protoieriei Bacău au îndemnat credincioșii păstoriți la a fi solidari cu poporul Ucrainei în aceste zile tulburi, prin organizarea unor colecte de alimente, obiecte vestimentare, articole igienico-sanitare și bani, toate spre a fi folosite în ajutorarea persoanelor refugiate care pătrund pe teritoriul țării noastre.

La Parohia Răcătău din Protoieria Bacău, domnul Tiron Marian, fiu duhovnicesc al comunității nu a pregetat în a acorda sprijin aproapelui aflat la vreme de necaz și a mijlocit la aducerea unui TIR din München, Germania, încărcat cu pamperși pentru copii, alimente neperisabile, jucării, haine și cărucioare pentru vârstnici donate de către cetățenii nemți ca un act al solidarității și empatiei față de evenimentele care se petrec în ultimele zile în Ucraina.

Pentru o bună coordonare a produselor care erau necesare fraților de peste graniță, părintele Justinian Cimpoeru, parohul Bisericii din Răcătău a cerut părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche sprijin spre a putea distribui acolo unde este nevoie ajutorul venit de peste hotare. Astfel, și prin implicarea Protoieriei Bacău, transportul atât de necesar persoanelor refugiate a putut fi direcționat către Vama Siret acolo unde produsele au fost împărțite celor care aveau nevoie.

Pe această cale, părintele Justinian și Protoieria Bacău mulțumește comunității parohiale din Răcătău și în special domnului Lazăr Iulian Constantin, cel care a pus la dispoziție transportul colectei către cei aflați în suferință.

You may also like...