Activitate cultural-duhovnicească la sediul Protoieriei Bacău

În data de 28.01.2021 Centrul de socializare a vârstnicilor din cadrul Parohiei Ortodoxe Lazaret și-a reluat activitatea, pentru ca persoanele cu vârsta de peste 50 ani să poată petrece un timp de calitate, într-o atmosferă duhovnicească dar şi cu valenţe culturale. Prima activitate din acest an s-a desfășurat la sediul Protoieriei Bacău, la invitația părintelui  protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche.

În prima parte a întâlnirii, seniorii lazareni s-au întâlnit cu părintele Tomozei Mihail, parohul Bisericii Precista, care le-a prezentat istoricul complexului arhitectonic al curților domnești din Bacău, fiind construită în vremea lui Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, de fiul său, Alexandru, iar mai apoi sfințită la 1 ianuarie 1491. După aceasta, au vizitat ruinele Curții Domnești și a Turnului-locuință de apărare, care se află în curtea Bisericii Precista.

A doua parte a întâlnirii s-a desfășurat în sala de sedințe a protoieriei, unde părintele Antohi Bogdan, pornind de la exemplul Sfintelor Nona, Emilia și Antuza, mamele Sfinților Grigore Teologul, Vasile cel Mare și Ioan Gura de Aur, a evidențiat, în mod interactiv, importanța exemplului parinților și în special a bunicilor în creșterea și educarea copiilor și a nepoților. Gândul final, al părintelui  Antohi a fost: „voi sunteți viitorul țării, pentru că voi puteți cultiva în nepoții voștri Liturghia de după  Liturghie, adică puteți să îi faceși iubitori de Hristos și de Biserică, de valorile credinței noastre și toate asemenea spre mântuirea sufletului”.

Carla-Livia Pișcu – asistent social al Parohiei Ortodoxe Lazaret

You may also like...