Activitate de informare preventivă pentru situaţii de urgenţă la Centrul cultural-catehetic de la Valea Budului

Duminică,  05.07.2015, Centrul cultural-catehetic „Sfântul Ierarh Nicolae” din Valea Budului, coordonat de PC Pr. Flavius Balaban, a fost gazda unei activităţi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” – Bacău, în parteneriat cu Serviciul pentru situaţii de urgenţă Mărgineni.

1
valea_1

Duminică –  05 mai 2015, Centrul cultural-catehetic „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Valea Budului, coordonat de PC Pr. Flavius Balaban, a fost gazda unei activităţi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” – Bacău, în parteneriat cu Serviciul pentru situaţii de urgenţă – Mărgineni.

Reprezentantul Inspectoratului mai sus menţionat, Plt. Adj. David Benoni, a desfăşurat o activitate de informare preventivă, instruire şi exerciţii de evacuare, subiectele abordate făcând parte din campaniile naţionale de informare şi educare a populaţiei, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale”, „R.I.S.C. –  Siguranţa nu este un joc de noroc!” şi „Nu tremur la cutremur”.

Obiectivele activităţii au fost dezvoltarea unei concepţii integrate de conştientizare a populaţiei în vederea cunoaşterii diferitelor tipuri de riscuri specifice, a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor.

La această activitate a participat un grup de peste 25 de copii şi aproximativ 10 adulţi, cărora le-au fost împărţite şi pliante, toţi fiind încântaţi de informaţiile primite, dar în special de materialele didactice prezentate.  Activitatea s-a încheiat într-o atmosferă de veselie, copiii folosind pompele cu care mai înainte stinseseră un mic incendiu provocat, la udatul florilor din curtea Centrului.

„Această activitate, ce s-a dovedit a fi instructivă și benefică pentru copiii prezenți și pentru comunitate, face parte din calendarul manifestărilor pe care Centrul catehetic de la Valea Budului le desfășoară în parteneriat cu diferite instituții ale Județului Bacău. Ne propunem ca în continuare să fim cât mai dinamici în activitățile pe care ni le-am propus să le implementăm și să implicăm în mod real și responsabil pe tineri”, a precizat părintele Balaban.

You may also like...