Activitate social-filantropică desfăşurată în Parohia Luncani, cu prilejul Concursului Naţional Catehetic

Miercuri, 10 februarie 2021, în Parohia „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Luncani, com. Mărgineni, jud. Bacău, s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, acțiunea social-filantropică „Dar din dar se face rai!”, parte integrantă a Proiectului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”.

În cadrul acestei acțiuni, părintele slujitor Adrian Grigoraș, sub coordonarea părintelui protopop Eugen Ciprian-Ciuche, cu implicarea cadrelor didactice din cadrul Centrului de Zi „Casa Aurora”, dar mai ales a copiilor din parohie care frecventează cursurile extra-școlare în cadrulul Centrului, au reuşit să aducă o rază de bucurie copiilor proveniţi din trei familii cu o situaţie materială precară din Parohia Luncani.

Astfel, după ce au participat la lecțiile catehetice desfășurate de către parintele Adrian în perioada 1-7 februarie 2021, cu tematica „Milostenia – darul lui Dumnezeu pentru a noastră mântuire”, în cazul activităților practice copiii au adus fiecare de acasă una sau mai multe jucării pentru a fi donate altor copii nevoiași. Aceste cadouri au fost ulterior direcționate către copiii proveniţi din familii nevoiașe, din parohia Luncani, care, cu lacrimi în ochi au mulțumit pentru darurile primite.

Scopul acestei acțiuni social-filantropice, ca urmare a demersului catehetic, este de a imprima copiilor dorința de a dărui, de a-și apleca inimile și gândurile către alți copii mai puțin norocoși decât ei și de a urma calea lui Hristos spre mântuire.

La finalul evenimentului, părintele Grigoraș Adrian a mulțumit doamnei Prof. învăţământ primar Doroftei Elena și tuturor cadrelor didactice din Centrul de zi „Casa Aurora” Luncani, dar în special copiilor care s-au implicat în această acțiune.

(Pr. A.G)

You may also like...