Activitate social-filantropică în parohiile Fruntești, Lunca și Mărăști

Cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, vineri – 9 octombrie 2015, în comuna Filipeni, preoții slujitori din cele trei parohii Fruntești, Lunca și Mărăști, Pr. Frunză Adrian, Pr. Farcaș Ionuț  și  Pr. Avram Ionuț, cu sprijinul unui grup de creștini ortodocși ”binevoitori, plecați pe meleaguri îndepărtate dar care nu și-au uitat rădăcinile”, în comuniune de voință și rugăciune, au adus bucurie și emoție credincioșilor, oferind sprijin famiilor rămase în vatra satului.

Pentru toți credincioșii, ziua de vineri a început cu oficierea slujbei de sfințire a apei, cei trei preoți slujitori exprimându-și ”recunoștința față de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, care a binecuvântat această activitate socială, dar și față de persoanele care au dorit să ajute, oferind sprijin concret și consistent”, după care poporul adunat a așteptat momentul rugăciunii de mulțumire care a însemnat și oferirea darurilor pregătite. ”Un tir plin cu obiecte necesare uzului casnic, a trecut prin satele Fruntești, Lunca și Mărăști, dar și filiile Valea Boțului, Pădureni și Brad, împărțind aproximativ 1000 de pachete familiilor din aceste localități” – a subliniat părintele Ionuț Avram.

”Toată această activitate s-a desfășurat sub atenta îndrumare a celor trei preoți, sprijiniți de membrii Consiliilor parohiale și un număr însemnat de voluntari, dar și cu ajutorul câtorva oameni de ordine din cadrul Jandarmeriei Române”.

IMG_3285
IMG_3237
IMG_3207
IMG_3187

You may also like...