Activitatea Cercului Pastoral nr. VII al Protoieriei Bacău, desfăşurată în Parohia Plopana

Marţi, 7 noiembrie 2023, la Parohia Plopana a avut loc întâlnirea preoţilor din Cercul Pastoral nr. VII al Protoieriei Bacău. Activitate a debutat cu Sfânta şi Dumnezeiasca Litughie sub protia părintelui stareț Ghenadie Catargiu de la Mănăstirea Plopana, răspunsurile la strană fiind oferite de un grup de studenți teologi de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași.

După Sfânta Litughie, părintele Dumitru Ilisei de la Parohia Ițcani a susținut cateheza despre Sfântul Ioan Cucuzel, cu referire la „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” în Patriarhia Română.

Părintele a debutat cateheza printr-un joc de spargere al gheții în care credincioșii și-au exprimat opinia despre ce le face plăcere atunci când participă la slujbele din biserică, a prezentat câteva noțiuni despre muzica bisericească, evocând câteva citate celebre despre muzică, apoi cu ajutorul mijloacelor multimedia a prezentat viața și minunile Sfântului, recapitulând noțiunile cu ajutorul unui rebus și ascultând un fragment din cântarea „De tine se bucură” compusă de Sfântul Ioan Cucuzel. La final părinții și credincioșii participanți la cateheza au cântat troparul Sfântului.

A urmat agapa frățească organizată de gazde în Așezământul social parohial închinat „Sfântului Antipa de la Calapodești”.

You may also like...