Activități cu tematică Pro Vita derulate la Parohia Bibirești

Sâmbătă 6 Martie 2021 la Parohia Ortodoxă Bibirești a avut loc o nouă  etapă a Proiectului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”. Sub coordonarea părintelui paroh Pruteanu Daniel și a voluntarilor, întâlnirea a fost prilejuită de evocarea zilei de 8 Martie-Ziua Internațională a Mamei reliefată în Sărbătoarea Bunei Vestiri.

Dat fiind faptul că luna martie este luna în care se promovează respectarea dreptului la viață a copilului, părintele paroh le-a vorbit celor prezenți și despre importanța creșterii armonioase a unui copil, nevoia formării lui în sânul bisericii, aproape de Dumnezeu și de sfinții Săi, unde învață prin imitare cinstea, omenia, bunătatea, dragostea precum și alte valori creștine.

În cadrul activității, au fost evidențiate pricipalele învățături și idei dobândite de către copii și li s-a adresat îndemnul de a le pune în aplicare prin exemple practice din viața de zi cu zi.

Următoarea întâlnire din cadrul proiectului va avea loc sâmbătă 20 martie 2021, cu tema „Sănătatea trupească și sufletească” la care vor fi invitați psihologi, asistenți medicali, copiii și părinții lor.

 

Pr. Daniel Pruteanu

You may also like...