Activităţi culturale şi duhovniceşti pentru seniorii parohiei „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Bacău

În luna octombrie a acestui an, în cadrul activităților Centrului socio-cultural „Sf. Mc. Filofteia” al parohiei „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Bacău, seniorii au fost serbați prin două evenimente deosebite.

Primul, s-a desfășurat în data de 3 octombrie 2023, eveniment prin care a fost marcată Ziua internațională a persoanelor vârstnice. Tematica zilei a fost „Bătrânețea mai poate fi tânără? Cum?”. După încărcarea duhovnicească la Sf. Liturghie, un moment de suflet a fost acela în cadrul căruia seniorilor li s-au prezentat exemple de comunități cu viețuire longevivă și frumoasă din țară și străinătate, prin vizionarea unui film tematic, apoi aceștia, la rândul lor, au încercat să desprindă din aceste prezentări diverse modalități de petrecere a timpului în urma cărora sentimentul de utilitate să fie deplin și starea de fericire să fie prezentă.

Domnișoara Carla Pișcu a reușit să le captiveze atenția prin toate aceste expuneri, dar mai ales prin surpriza pregătită pentru seniori: un tort dedicat celor 42 de seniorilor prezenți cu regularitate la activitățile Centrului.

Al doilea eveniment s-a materializat printr-un pelerinaj la Iași, la hramul Sfintei Cuv. Parascheva. Acesta a a stimulat dorința seniorilor de a transforma în jertfă una dintre zilele premergătoare sărbătorii și astfel, în ziua de 10 octombrie, un număr de 50 de seniori au urcat cu emoție și bucurie duhovnicească, într un autocar oferit de către Centrul de pelerinaje „Meteora” al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și dis de dimineață au pornit către Iași.

Odată ajunși la Catedrala mitropolitană grupul s-a așezat la rând cu entuziasm, petrecând aproape două ore în rugăciune, în gânduri frumoase și cuvinte de mulțumire pentru toate binefacerile oferite de către Bunul Dumnezeu și Sf. Cuv. Parascheva.

Surpriza dimineții a fost întâlnirea în Sfânta Liturghie cu  Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, care a binecuvântat pelerinii și le a oferit cuvânt de învățătură.

La orele amiezii, pelerinii seniori au vizitat câteva edificii eclesiastice din centrul Iașului: Biserica Sfântul Sava, Mănăstirea Golia, Mănăstirea Bărboi și Biserica Barnovschi, apoi, în drum spre casă au făcut un popas la Mănăstirea Bârnova.

You may also like...