Activităţi dedicate Anului omagial 2023 în Parohia Negri

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Negri, implicată în proiectele Protoieriei Bacău, se derulează activități menite să vină în sprijinul și folosul sufletesc al credincioșilor. În ziua de 13 august 2023, după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, în mijlocul beneficiarilor Centrului socio-educațional „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al parohiei Negri, a fost prezent părintele pensionar Octav Sandu care le-a împărtășit celor prezenți din experiența vieții sale pastorale dobândită în cei 42 de ani de slujire.

Părintele Octav a susținut cateheza intitulată „Sfintele Taine în viața credincioșilor”, prin intermediul căreia, părintele catehet a realizat o prezentare a celor șapte Sfinte Taine ale Bisericii și a evidențiat rolul esențial pe care harul lui Dumnezeu, care lucrează în aceste Sfinte Taine, îl are în dobândirea mântuirii, alături de practicarea credinței și a faptelor bune.

Finalul catehezei a fost marcat de o sesiune de întrebări și răspunsuri, dar și de îndemnul părintelui Octav adresat celor prezenți de a fi mereu în comuniune de rugăciune în Biserică.

Gazdele acestei întâlnirii, preoții slujitori Vlăduț Dăscălașu și Constantin Pașcu au mulțumit părintelui Octav pentru cuvântul ziditor și au prezentat următorele activități care se vor desfășura în acest proiect dedicat Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

A doua activitate a avut loc joi, 14 septembrie, în ziua de prăznuire a Înălțării Sfintei Cruci. După săvârșirea Sfintei Liturghii, părinții Vlăduț Dăscălașu și Constantin Pașcu au explicat credincioșilor importanța acestei mari sărbători. În cadrul expunerii a fost prezentat modul în care fiecare creștin ar trebui să cinstească această sărbătoare, semnul Sfintei Crucii și să-și asume crucea pentru a se mântui.

Aceaste întâlniri fac parte dintr-o serie de şase activităţi care vor fi desfăşurate în perioada august-octombrie 2023, la iniţiativa Protopopiatului Bacău, fiind implementate în toate Centrele de socializare pentru persoane vârstnice.

(Pr. Constantin Pașcu)

You may also like...