Activităţi în cadrul Proiectului National Catehetic, la Parohia Secuieni – Bacău

În cadrul Proiectului National Catehetic „Rugăciunea în viața mea” la Parohia „Sf Voivozi” Secuieni din Protoieria Bacău, în perioada 21-31 martie 2022 s-au desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială din comuna Secuieni alte două întâlniri cu cei 25 de copii din cadrul Grupului catehetic parohial „Sf Muceniță Filofteia”.

Coordonatorul proiectului, părintele Sandu Traian, împreună cu doamna Gavrilă Corina, Prof. de limba și literatura română, au desfășurat două activități având ca teme „Rugăciunea în arta lirică” și „Recital de poezie religioasă la Sfânta Biserică”.

În cadrul activității cu tema „Rugăciunea în arta lirică”, desfăşurată sub îndrumarea doamnei Prof. Gavrilă Corina, copiii s au întâlnit la Școala Gimnazială Secuieni, unde au învățat și recitat poezii religioase scrise de poeți însemnaţi ai neamului românesc, dar și poezii religioase create de copiii din cadrului Centrului catehetic.

Astfel, amintim din titlurile poeziilor recitate în cadrul concursului: Amin, Fă-ți timp şi Rugăciune de Ica Drăgoi, Ștergarul de Costache Ioanid, Rugăciune, În biserică și școală, Tu iarăși vii, de Traian Dorz, Rugăciune de Miha Eminescu şi Porțile rugăciunii poezie creată de eleva Dau Bianca Vasilica din clasa a VII-a.

Copiii din cadrului grupului catehetic s-au implicat cu multă dăruire sufletească și emoțională la această activitate cu temă lirică și poetică religioasă din cadrul Concursului National Catehetic „Rugăciunea în viața mea”. Ca o continuare a acestei teme literare, următoarea întâlnire cu copiii din cadrului grupului catehetic a avut loc în Sfânta Biserică cu hramul „Sf. Voivozi Mihail și Gavriil” Secuieni-Bacău. Copiii au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârşită la sărbătoarea „Bunei Vestiri”, cântând împreună cu credincioșii la sfanta slujbă, după care au recitat poezii religioase. Doamna Prof.de limba și literatura română Gavrilă Corina a concluzionat la sfârșitul acestei activități: „aceste poezii religioase nu doar ne încântă prin frumusețea lor lirică și poetică. Ele sunt în primul rând rugi ce pornesc din adâncul sufletului și a inimii, adresându-se în mod direct lui Dumnezeu şi Maicii Domnului”.

Copiii au înțeles că prin rugăciune și poezie pot trăi mult mai intens și mai fericiți bucuria credinței în Dumnezeu. Atât copiii cât și toți credincioșii participanți la Sf. Liturghie, s-au bucurat de o agapă creștinească, servind împreună plăcinte de post, gogoși, sucuri și alte dulciuri.

You may also like...