Activități pentru copii derulate în cadrul Școlilor de Vară de la Parohiile Gârlenii de Sus și Poiana Negustorului din Protoieria Bacău

Prin dragostea lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Gârlenii de Sus cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, sub îndrumarea preoților slujitori și în colaborare cu doamnele profesoare Rocsana Zaharia, Mihaela Săila și doamna psihoterapeut Macrina Balaban, a fost derulată cea de a doua zi a Școlii de Vară a parohiei intitulată: „În tinda bisericii”

Pentru preoții Costel Balaban și Andrei-Constantin Balaban și pentru cei 25 de copii cu care s-au întâlnit, au relaționat, au învățat unii de la ceilalți prin diverse activități și jocuri, a fost o zi plină de voie bună și de energie, prezența lui Hristos în mijlocul lor fiind simțită deplin prin emoția bucuriei, a râsetelor tot mai zgomotoase ale copiilor, a energiei lor inepuizabile. Au jucat jocul încrederii și au avut de câștigat cu toții.

Copiii au avut parte de un atelier de pictură, au jucat diverse jocuri în funcție de vârstă, au desenat cu cretă, înfrumusețând trotuarele bisericii, au discutat puțin despre emoții. Unii dintre ei au simțit nevoia de a se exprima prin cântec și au încântat prin glasurile gingașe de copil, alții prin a transmite cât de minunat se simt în compania tuturor voluntarilor care au făcut posibilă această activitate.

La final a fost servită masa împreună, iar la încheiere cei mici s-au răcorit cu o limonada cu gheață și mierea de albine cea  „de toate zilele”.

Slavă lui Dumnezeu pentru această zi și pentru toate darurile Sale minunate!

Pr. Andrei-Constantin Balaban

***

Și în Parohia „Poiana Negustorului” cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 17 – 19 iulie a avut loc Școala de Vară participând un număr de 20 de copii cu vârsta între 8 și 15 ani. În prima zi evenimentul a debutat cu un moment de închinare și rugăciune apoi cu o poveste citită de doamna preoteasă Manuela Dima, dar și cu activități recreative.

A doua zi a fost derulat un mic atelier de creație unde copiii au fost îndrumați și de către domnul învățător Dediu Ioan, coordonatorul Școlii din Poiana Negustorului. A treia zi copiii beneficiari ai centrului catehetic „Sfânta Cuvioasă Parascheva” s-au bucurat de o excursie în salina Târgu Ocna și în parcul din stațiunea Slănic Moldova. Copiii și-au arătat recunoștința fața de bucuriile pe care le-au primit prin mărturisirea și făgăduința lor de a nu se depărta de Sfânta Biserică și de adevărată credință.

Pr. Lucian Dima

You may also like...