Activități social-filantropice la Centrul de zi pentru copii ,,Sf. Arhanghel Rafail”, Holt

Cu binecuvântarea chiriarhului locului, a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim al Romanului şi Bacăului, în perioada vacanței de vară, copiii de la Centrul de zi ,,Sf. Arhanghel Rafail”, din satul Holt, s-au reunit, în repetate rȃnduri, pentru a se bucura de o serie activități cu caracter social-filantropic. Inițiată de părintele paroh, Adam Iulian-Vasile, alături de care a fost şi părintele coslujitor, Dăscălescu Valentin, acțiunea nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unor membri ai comunității, care au ales să dea un rost umanitar, altruist, existenței lor.

Astfel, cel dintȃi în luna iulie 2021, şi-a manifestat dorința de a veni în sprijinul celor înscrişi la Centru, părintele Burcescu Gabriel, de la parohia ,,Sfȃnta Cruce”, din Torino, Italia, care a trimis pachete cu alimente şi produse igienico-sanitare.

Apoi, în august 2021, printr-un parteneriat cu Asociația Totul pentru un surȃs, coordonată de Tania Diaconu, şi în cadrul unui proiect finanțat de Asociația Agricola, a avut loc evenimentul caritabil Artă urbană din deşeuri reciclabile (ediția a II-a). Acesta a presupus organizarea unor ateliere educativ-recreative, cu scopul de a realiza obiecte şi lucrări artistico-plastice, din deşeuri reciclabile (dopuri/capace de plastic, baterii uzate, maculatură, pet-uri de plastic). Dincolo de filiera ecologică a activității, de buna intenție de protejare a naturii, acțiunea s-a individualizat  şi prin comuniunea, interconectarea şi intensa colaborare dintre participanți, spre a defini estetic, spre a rafina artistic materiale altminteri banale, cu rol pragmatic, bine determinat.

Continuȃnd direcția filantropică, menționăm şi despre activitatea din început de septembrie, cȃnd colaboratori mai vechi ai Centrului au făcut o nouă dovadă a mărinimiei lor, prin donarea de rechizite şi de toate cele necesare pentru buna desfăşurare a activităților educative ce vor urma, în noul an şcolar.

,,Cuvintele sunt întotdeauna de prisos atunci eşti martorul unei manifestări continue de afecțiune. Mulțumim tuturor celor ce cu dragoste au dăruit, îndemnăm copiii totdeauna spre a mulțumi, pentru ca darul să se înmulțească, iar bucuria este a tuturor, şi a celor ce au împărțit, din avutul lor, altora şi a copiilor beneficiari, iar o astfel de lucrare nu poate fi decȃt una dumnezeiască”, a declarat părintele Iulian Adam, paroh la Biserica din Holt.

(Magda Adam)

You may also like...