Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

Astăzi, 20 februarie, la Așezământul rezidențial pentru persoane vârstnice de la Hârja, cu binecuvântarea şi în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a avut loc reunirea membrilor clerici și laici ai Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

img_3124
img_3074
img_3118
img_3102
img_3094
img_3090
img_3083

Astăzi, 20 februarie, a avut loc, cu binecuvântarea şi în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, reunirea membrilor clerici și laici ai Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
În prima parte a întâlnirii, în Biserica închinată Sfântului Mucenic Gheorghe din incinta Centrului rezidențial de la Hârja, a avut loc o slujbă de Te Deum la care au participat membrii clerici și mireni ai Adunării Eparhiale. Cu acest prilej, părintele Arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, a vorbit celor prezenți despre motivația alegerii acestui loc pentru desfășurarea lucrărilor Adunării: „Suntem astăzi prezenți în această locație, pentru a vedea lucrarea lui Hristos în mijlocul oamenilor care au nevoie de ajutorul Său, pentru a vedea chipul Său în chipul aproapelui, pentru a pomeni în această biserică pe cei ce au apărat cu piepturile lor aceste ținuturi și, nu în ultimul rând, pentru a  ne întâlnim cu noi înșine în acestă oază spirituală”.

După slujba de Te Deum, soborul preoților a pomenit în rugăciune pe Părintele profesor Constantin Leonte, trecut în viața veșnică ieri, în ziua de 19 februarie. Apoi, membrii adunării s-au deplasat în paraclisul cu hramul „Sfântul Dionisie Exiguul”, unde, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, au fost prezentate de către părinții consilieri rapoartele de activitate, pe anul 2015, ale tuturor sectoarelor din cadrul Centrului eparhial, apoi comisiile au dezbătut, aprobat şi oferit sugestii pentru buna desfăşurare a tuturor activităților din cadrul eparhiei.

În deschiderea ședinței lucrative a întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a vorbit membrilor adunării despre importanța Centrului de la Hârja pentru Eparhia Romanului și Bacăului și despre lucrarea social-filantropică ce se desfășoară aici:

La Hârja, am reușit să facem un așezământ paradigmatic, ce este un exemplu pentru toată eparhia și pentru Ortodoxia românească. Este una dintre lucrările de referință ale eparhiei noastre. Mulțumim membrilor Adunării Eparhiale, pentru că au reprezentat cu cinste Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, acolo unde au fost chemați, și au sprijinit inițiativele și lucrarea eparhială.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor celor care susțin activitatea misionară a eparhiei, în aceste vremuri tulburi în care lucrarea Bisericii se cere a fi din ce în ce mai prezentă:

Ne-am angajat cu toată ființa noastră în lucrarea ce ne-a fost încredințată și mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să o împlinim. Mulțumim tuturor celor care apreciază activitatea noastră social-caritabilă, dar și cultural-didactică, în Biserică. Mulțumim celor care ne-au sprijinit în împlinirea tainei a opta, care este taina fratelui, în care se regăsește prezența milostivă a lui Dumnezeu-IubireIPS Ioachim.

La final, membrii Adunării Eparhiale au vizitat complexul medico-social de la Hârja, interacționând cu beneficiarii şi angajații care îşi desfăşoară activitatea sub binecuvântarea şi susținerea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului și, de asemenea, Mănăstirea „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Codreanu, localitatea Oituz, metoc chiriarhal.

You may also like...