Adunarea Generală a Federației „Filantropia” a Patriahiei Române

Cu binecuvântarea și la inițiativa Preafericitului Părintelui Patriarh Daniel, miercuri, 20 aprilie 2016, la Centrul de formare continuă ”Dumitru Stăniloae” al Patriarhiei Române, a avut loc Adunarea Generală a Federației „Filantropia” a Patriarhiei Române.

1_8
img_2332
img_2334
img_2335

Evenimentul a reunit cele 25 de asociații și fundații de pe cuprinsul Patriarhiei Române care furnizează servicii  medicale și sociale beneficiarilor aflați în dificultate. Arhiepiscopia Romanului și Bacăului deține un numar de trei instituții membre în cadrul Federației: Fundația ”Episcop Melchisedec”, filiala Bacău, Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și Asociația Creștină de Caritate și Ajutor „Ovidenia” Bacău 2005.

Pe ordinea de zi au fost dezbătute mai multe probleme de interes genral. Delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost Pr. Ionut Corduneanu, Vicar Patriarhal. A fost prezentat noul  Președinte al Federației „Filantropia”, în persoana Pr. Ciprian Ioniță, Consilier Patriarhal. Comitetul Director, reprezentanți ai fiecărei mitropolii, au fost reconfirmați pentru încă un mandat de patru ani.

Membrii Adunării Generale au supus votului și aprobat bugetul instituției. Au fost puse în discuție oportunitatea accesării fondurilor structurale și a parteneriatelor sociale între Federația „Filantropia” a Patriarhiei Române și ONG-urile membre.

La finalul întâlnirii au fost puse în discuție detalii ale oganizării unei Gale a serviciilor sociale din Patriarhia Române care să evidențieze aportul social adus de Biserica Ortodoxă Română în sprijinirea persoanelor ce se află în situație de risc.

(Pr. Ilarion Mâță)

You may also like...