Adunarea generală anuală a CAR a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului întrunită la Roman

În data de 20 februarie 2020 a avut loc la Centrul Eparhial întrunirea adunării generale a CAR din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Cu acest prilej a avut loc darea de seamă pentru anul financiar 2019. La acest eveniment petrecut în sala de ședințe a Centrului Sfântul Ierarh Dosoftei a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, care a felicitat pe toți cei prezenți și i-a îndemnat ca pe mai departe să vină în sprijinul celor care au nevoie de ajutor.

În dimineața zilei de 12 februarie a.c. la Centrul eparhial din Roman s-au adunat membrii adunării generale a CAR din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Cu prilejul întâlnirii, membrii CAR au dezbătut și analizat mai multe probleme căutând cele mai benefice soluții pentru ajutorarea membrilor săi în sala de ședințe a Centrului Sfântul Ierarh Dosoftei.

Imobilul, ce întregește ansamblul arhitectonic al Centrului eparhial, adăpostește o sală de conferințe, camere și sală de protocol, găzduind și o expoziție permanentă de imagini și obiecte care evocă atât bogatul trecut istoric al acestei eparhii, reprezentat prin Sf. Ierarh Dosoftei și Episcopul Melchisedec Ștefănescu, cât și prezentul dinamic, reflectat prin imagini grăitoare din activitatea desfășurată sub îndrumarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim între anii 2009-2019.

La acest eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, care a felicitat pe toți cei prezenți și i-a îndemnat ca pe mai departe să vină în sprijinul celor care au nevoie de ajutor.

Părintele Constantin Tiron, președintele CAR, a prezentat succint detalii în cadrul ședinței, reliefând activitatea desfășurată în anul ce a trecut.

Adunarea de astăzi descarcă gestiunea financiară a Casei de Ajutor Reciproc a clerului și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Avem împliniri deosebite în acordarea de împrumuturi. Am acordat peste o sută de credite, o sumă considerabilă de la echivalentul fondului social până la suma de 30.000 de lei. În anul 2019 s-au înscris câteva zeci de noi membri preoți, cântăreți, salariați în activitatea organizată sub grija Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

(Pr. Daniel-Ionel Marari)

You may also like...