“Alături de mame și copii”- proiectul care a adus împreună credincioșii a trei parohii băcăuane

Marți, 31 martie, s-a încheiat proiectul “Alături de mame și copii”, derulat pe parcursul lunii martie în trei parohii băcăuane: “Sfântul Gheorghe”, “Sfântul Ioan” și “Buna Vestire”.

În Luna pentru Viață, în perioada 8-25 martie, la bisericile băcăuane “Sf. Gheorghe” (str. Mărășești 100B), “Sfântul Ioan” (str. Oituz nr. 1) și “Buna Vestire” (Str. Florilor nr. 2) s-au organizat colecte destinate mamelor și nou-născuților aflați în dificultate, care ajung la Secția de Neonatologie a Maternității Spitalului Județean de Urgențe Bacău.

Între 25 și 30 martie, cu sprijinul voluntarilor, produsele au fost selectate și organizate pe kituri individuale (pentru câte o mămică sau 1 nou-născut), iar miercuri, 31 martie, donațiile credincioșilor au ajuns la Secția Neonatologie a spitalului băcăuan.

Sub îndrumarea preoților slujitori în cele trei parohii, s-au adunat: 293 de trusouri pentru nou-născuți (care cuprind body, șosete, mănuși, căciulă, bluză, pantaloni, salopetă, costum pentru exterior, pelincă, pătură de exterior, căciulă); 108 trusouri pentru lehuze (lenjerie intimă, prosop, cămașă de noapte, halat, șlapi ș.a.); pelinci, costumașe și bluzițe subțiri pentru nou-născuți, body-uri ș.a. articole de îmbrăcăminte necesare copiilor la externare); scutece de unică folosință pentru nou-născuți, produse de igienă pentru nou-născuți și mame: săpun, șampon, gel de duș, șervețele umede, pudră de talc, pastă de dinți, periuțe de dinți, tampoane igienice etc.

De asemenea, prin bunăvoința unui enoriaș din Parohia „Sf. Gheorghe”, au fost donate Secției de recuperare pediatrică din cadrul aceluiași spital 444 de borcane cu mâncare și 400 de plicuri cu piure de fructe pentru bebelușii mai mari de 4 luni.

Astăzi, 31 martie, cele 400 de pachete au ajuns la spitalul județean, unde preoții Gheorghe Chirica, Ciprian-Ioan Ignat, Marius Popescu și Ionuț Avram, alături de voluntari, au fost întâmpinați de dna dr. Camelia Husac medic șef de secție, care a mulțumit preoților pentru inițiativă și credincioșilor pentru implicare, menționând că dacă la nou-născuți se mai gândesc potențialii donatori, adesea mămicile provenite din medii defavorizate nu se află în atenția nimănui, neavând la internare nimic din cele ce sunt necesare într-o astfel de situație, ceea ce face această campanie de ajutorare diferită de altele. (Mioara Ignat)

You may also like...