Alege libertatea – o campanie de informare și preventie pentru tineri

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Centrul pentru consilierea şi recuperarea persoanelor dependende de alcool şi alte droguri – „Izvorul Tămăduirii“, din Bacău, un centru care aparţine Fundaţiei „Episcop Melchisedec“ filiala Bacău, derulează în acest zile Campania “Alege Libertatea”, o campanie de informare și prevenție privind consumul și dependența de alcool, droguri și alte substanțe psihoactive în rândul liceenilor băcăuani.

DSC_0767
DSC_0769
DSC_0770
DSC_0773
DSC_0775
DSC_0778

Campania de informare și prevenție, primită cu multă deschidere și mult interes de către conducerea Colegiului Tehnic de Comunicații “N. V. Karpen”, la care au participat peste 300 de elevi, a fost organizată de către Catedra de Religie prin șefa de catedră doamna Profesoară Floarea Bandraburu, Pr. Iulian Bertea și Pr. Ionuț Arsene – Religie Ortodoxă și doamna profesoară Teresa Palcău – Religie Romano-Catolică, cu sprijinul Pr. Florentin Vornicelu, Capela Sf. Nicolae.

În cadrul susținerii s-au prezentat, cu ajutorul materialelor video, filmelor tematice și a broșurilor explicative, pericolele la care tinerii se pot expune în consumul de droguri și mai ales în consumul etnobotanicelor, droguri percepute de către aceștia ca fiind nepericuloase, dar care sub masca “produsului natural”, se ascund substanţele sintetice pe bază de amfetamine sau metamfetamine cu care sunt stropite plantele care stau la baza acestor droguri și care au efecte dezastruoase și imprevizibile asupra corpului și personalității umane.

Prezentarea proiectului s-a făcut din partea Centrului “Izvorul Tămăduirii” de către Coordonatorul și Consilierul pe adicție Pr. Liviu Burlacu, Dna. Psiholog și formator Alina Vleangă și de către Dna. Psiholog Maria Livia Cojoc, cei care au și răspuns punctual la multitudinea de întrebări a elevilor.

Proiectul derulat de către Centrul Izvorul Tămăduirii, cu ajutorul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, ”dorește să tragă un semnal de alarmă asupra necesității combaterii acestui flagel modern și să conștientizeze asupra pericolului mare reprezentat de consumul și dependența de toate drogurile, să sensibilizeze și să determine pe participanți pentru a face alegerile corecte și în cunoștință de cauză în viața de zi cu zi” – a subliniat doamna Alina Vleangă, psiholog.

DSC_0750

You may also like...