Apreciem și felicităm personalul și voluntarii Crucii Roșii

Astăzi, 8 mai, este Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, un prilej potrivit pentru a prețui, în mod deosebit, efortul voluntarilor și angajaților principalului mijloc de intervenție umanitară la nivel mondial, care de 157 de ani au sprijinit milioane de oameni aflați în situație de urgență, fiind întotdeauna alături de cei aflați în nevoie, de persoanele vulnerabile și care, prin programe și activități în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de persoana umană, fără nicio discriminare.

24
crucea-rosie

Aprecierile și felicitările noastre sunt adresate în mod deosebit celor 14 milioane de voluntari și personalului angajat din cele 192 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie care sunt implicați și fac tot ce le stă în putere pentru a sprijini comunitățile afectate de epidemia provocată de noul Coronavirus, confruntându-se cu numeroase provocări,   asumându-și riscul îmbolnăvirii în efortul de a oferi asistență umanitară și servicii socio-medicale celor afectați.

Crucea lui Hristos este jertfă și răscumpărare, este suferință care aduce eliberare și semn  care conduce de la moarte la viață veșnică. De aceea, semnul crucii primește putere din puterea dătătoare de viață a lui Hristos, iar cei ce poartă cu jertfelnicie povara Crucii Roșii, în numele lui Dumnezeu, mereu vor fi biruitori în lupta cu necazurile celor aflați în nevoi.

În mod deosebit adresăm în această zi gânduri de felicitare și urări de bine voluntarilor Crucii Roșii pentru implicarea deosebită realizată în cadrul parteneriatelor încheiate timp de 13 ani cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare-Hârja”, și pentru acțiunile desfășurate în numeroase comunități vulnerabile din Eparhie prin oferirea sprijinului permanent, a alimentelor neperisabile, a îngrijirii la domiciliu, a intervențiilor în stare de calamitate și a transportului gratuit cu ambulanțele la unitățile medicale din țară.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu, doctorul sufletelor și al trupurilor, să apere, să dăruiască înțelepciune, putere și răbdare, tuturor celor care, în numele Crucii Roșii, se jertfesc pentru ocrotirea celor aflați în primejdia de a-și pierde viața. În această perioadă îi considerăm pe toţi ca fiind mâinile întinse ale lui Dumnezeu, Care, în chip tainic, îi inspiră să ia deciziile cele mai bune pentru alinarea suferințelor celor bolnavi.

Îndemnăm preoții și credincioșii să înalţe rugăciuni împreună cu Noi, atât pentru cei căzuţi în mrejele suferinței, cât și pentru toţi cei care sub ocrotirea Crucii se implică activ în lupta pentru stoparea răspândirii acestei epidemii, care a făcut atâtea victime în  întreaga lume.

Dumnezeu să vă țină pe toți sub mantia iubirii Sale milostive!

Cu binecuvântări și aleasă considerație,

Întru mulți și binecuvântați ani!

You may also like...