Arhiepiscopia Romanului și Bacăului reprezentată în Comitetul de conducere al Societății Naționale de Cruce Roșie

Vineri – 27 martie a.c., s-a desfășurat în Sala mare a Consiliului Județean ședința Adunării Generale a Crucii Roșii Bacău, în cadrul căreia a fost ales Comitetul de conducere a acestei importante instituții, printre care se numără, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, și un reprezentant al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în persoana părintelui Ilarion Mâță, președinte al Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, ales a doua oară în această calitate pentru următorii 4 ani. În cadrul aceleiași întruniri au fost prezentate raportul de activitate, situația financiară pentru perioada 2013-2014, precum și proiectele pe următorii doi ani.

img_5100
img_5090
img_5097

Ședința a debutat cu prezentarea celor șapte principii fundamentale ale Crucii Roșii de către voluntari, moment semnificativ pentru deschiderile tuturor reuniunilor oficiale. Cele șapte principii fundamentale – Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate, Universalitate – stau la baza întregii activități a Crucii Roșii.

”Din cadrul conducerii acestei prestigioase instituții social-medicale mai fac parte profesori universitari, medici, avocați, lideri sociali și comunitari. Relația dintre această instituție și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului este una foarte bună, numeroase activități în situații de risc sau calamitate ale Crucii Roșii desfășurându-se in colaborare cu anumite comunități parohiale, ajutorul oferit vizând de multe ori credicioșii parohiilor ortodoxe. În cadrul acestei instituții, prin grija Directorului executiv, Dan Babliuc, a angajaților, voluntarilor și Comitetului de conducere, se lucrează profesionist, cu multă seriozitate și promptitudine spre alinarea suferirințelor multor oameni aflați în dificultate”, a afirmat părintele Ilarion Mâță, membru în Comitetul de conducere al Crucii Roșii Bacău.

You may also like...