Arhiepiscopia Romanului și Bacăului reprezentată la Concursul național pentru copiii centrelor de zi de la Iași

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, doi copii de la Centrul de zi ”Sf. Dionisie  Exiguul”, al Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, alături de alți doi tineri de la Centrul de zi „Sf. Arhanghel Rafail” – Holt, au reprezentat Eparhia Romanului și Bacăului la Concursul național de creație literar – duhovnicească dedicat tinerilor din centrele de zi de pe tot cuprinsul țării, înființate în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, eveniment  organizat la Iași, de către Fundația Solidaritate și Speranță.

image2
image3_0
image6
image7

La acest concurs au fost două categorii de participanți, una compusă din copiii claselor I-IV, iar cealaltă din copiii claselor  V-VIII. Centrul de zi pentru copii al Asociației ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a reușit să obțină rezultate deosebite, câștigând prin elevul Ciprian Leașcu locul I la categoria I-IV, pentru al doilea an consecutiv,  și mențiune la categoria V-VIII, prin eleva Sandu Bianca.

Premierea a avut loc la Muzeul Unirii din Iasi într-un cadru festiv, copiii bucurându-se și de multe surprize din partea organizatorilor.

„Se cuvine recunoștință și domnului Silviu Butucaru, Instructor pentru activități de socializare și resocializare al Centrului de zi din cadrul Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” care, în fiecare zi, se dedică formării culturale și morale a acestor tineri, insuflându-le atât dragostea față de Dumnezeu și de semeni, cât și valorizarea studiului, a artei și muncii în folosul comunității și a formării lor profesionale. Aprecierea și remarcarea rezultatelor deosebite ale acestor doi elevi de la Hârja se va concretiza prin înmânarea unor premii constând în icoane, cărți și bani  de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, care va fi prezent la Hârja, duminică, 21 iunie, pentru  oficierea Tainei Botezului unită cu Sf. Liturghie, în biserica parohială”, a relatat părintele Ilarion Mâță, președintele asociației.

„Grija atentă pe care o poartă zi de zi Centrul de la Hârja celor 20 de copii, nu ar avea rezultate dacă viața acestora, tinere vlăstare ale Bisericii, nu ar fi oferită credinței în Hristos Domnul,  valorilor tradiționale românești și celor moral – educaționale.  Se cuvine apreciere pentru părinteasca grijă și ocrotire a Înaltpresfințitului Părinte Ioachim arătată tuturor copiilor Centrului de zi al Asociației de la  Hârja și tuturor tinerilor din Eparhia Romanului și Bacăului pe care îi încurajează și ajută în lupta cu provocările societății contemporane”, a mai precizat părintele.

You may also like...