Arhiepiscopul Eftimie Luca va fi pomenit la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Arhiepiscopul Eftimie Luca va fi pomenit sâmbătă, 3 noiembrie 2018, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, la împlinirea a patru ani de la nașterea în ceruri.

Cu acest prilej va fi oficiată, cu începere de la ora 07.15 Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Aceasta va fi urmată de Slujba Parastasului care va fi oficiată către IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.  La eveniment sunt așteptați să participe preoți romașcani, clerici din întreaga eparhie, precum și credincioși care vor dori să aducă un pios omagiu ierarhului de vrednică pomenire, Eftimie Luca.

După slujba Parastasului, cei prezenți se vor deplasa în procesiune, în sunetul copotelor și al cântărilor sfinte, la mormântul ierarhului Eftimie, unde, vor fi rostite rugăciuni specifice, iar Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim va adresa celor prezenți un cuvânt de învățătură în care va evidenția personalitatea predecesorului său și activitatea împlinită de acesta pe scaunul vlădicesc de la Roman de-a lungul celor aproape patru decenii de arhierie. La final, credincioșilor și pelerinilor le vor fi împărțite prinoase specific acestui moment.

Programul pentru ziua de sâmbătă, 3 noiembrie este următorul:

ora 7.30-Slujba Utreniei

ora 8.30-Sfânta Liturghie

ora 10.30-Slujba Parastasului

ora 10. 45-procesiune la mormântul vrednicului de pomenire Arhiepiscopul Eftimie.

You may also like...