Arhipăstorul Romanului și Bacăului, la Catedrala Patriarhală din București

În ziua de serbare a 8 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a Preafericitului Daniel, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Patriarhală din București alături de un sobor de ierarhi.

dsc_6766_2_w747_h800_q100
ips_bucuresti

În Catedrala Patriarhală a avut loc astăzi, 30 septembrie 2015, după slujba de Te Deum, un moment aniversar cu prilejul împlinirii a opt ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a făcut parte din soborul de ierarhi care a slujit Dumnezeiasca Liturghie în această zi de sărbătoare pentru Biserica Ortodoxă Română. Apoi, după slujba de Te Deum, din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oferit Patriarhului României o raclă conţinând un fragment din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur. Pe sfânta raclă sunt reprezentate scene din viaţa Sfântului Ioan Gură de Aur, precum şi din istoria Constantinopolului. Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal, a dăruit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române, din partea membrilor Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc şi ai Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, o icoană reprezentând pe Mântuitorul Iisus Hristos. La rândul său, Marele Ecleziarh al Catedralei Patriarhale, Părintele Arhimandrit Clement Haralam, a oferit Preafericirii Sale, din partea slujitorilor Catedralei, un coş cu flori.

Totodată, în cadrul evenimentului au fost prezentate şi mesajele de felicitare din partea reprezentanților autorităţilor de Stat, centrale şi locale, precum și a altor instituţii publice.

You may also like...