Asociația Ovidenia a vizitat Centrul „Sfântul Ioan Botezătorul” cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Ziua de 1 iunie a reprezentat pentru cei 20 de copii ai Centrului de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfântul Ioan Botezătorul” un nou prilej de bucurie, dar și primire a unor daruri prin vizita Asociației Creștine de Caritate și Ajutor „Ovidenia”, parteneră a activităților din cadrul acestui proiect socio-educațional, alături de Protoieria Bacău și Școala Gimnazială „Domnița Maria”.

Reprezentanții Asociației Ovidenia au fost întâmpinați cu bucurie de către cei mici, care alături de coordonatorul centrului, doamna profesor Luminița Lovin se aflau într-o nouă după-amiază petrecută  împreună. După servirea mesei, elevii au primit câte un pachet școlar care conține toate rechizitele necesare în băncile școlii (caiete, pixuri, creioane, ascuțitoare, riglă etc.). După primirea acestora, tinerii au fost invitați de către doamna profesor să aștearnă pe hârtie câteva gânduri despre activitățile centrului din care fac parte de aproape un an și jumătate. Prin inocența și sinceritatea specifică vârstei, aceștia au relatat despre bucuria participării în cadrul acestui centru, dar și despre faptul că astfel au avut ocazia de a se pregăti temeinic pentru școală, dar și de a-și face noi prieteni de suflet.

Acest Centru este rodul unui protocol de colaborare între Școala Gimnazială „Domnița Maria”, Asociația Creștină de Caritate și Ajutor „Ovidenia Bacău 2005” și Protoieria Bacău. Cele trei instituții și-au unit resursele cu scopul de a veni în ajutorul copiilor care sunt buni la învățătură, însă provin din familii aflate în situații de risc, drept pentru care performanța școlară de cele mai multe ori este greu de atins.

Pentru buna desfășurare a activităților, Școala „Domnița Maria” pune la dispoziție sala, copiii beneficiari și profesorii voluntari, Asociația „Ovidenia” asigură hrana copiilor, iar Protoieria Bacău asigură baza materială necesară activităților, voluntari formați pentru astfel de acțiuni și ocazional deleagă câte un preot pentru a consilia și zidi sufletește copiii și părinții lor, beneficiari ai centrului.

Activitatea centrului este canalizată pe un număr de până la 20 de copii, și se desfășoară de trei ori pe săptămână, respectiv marți, joi și vineri, în sesiuni de câte patru ore. Activitatea aceasta a marcat sfârșitul anului școlar, urmând ca din toamnă proiectele centrului să continue ca și până acum.

You may also like...