Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja a participat la workshop-ul “Modele de bună practică în asistenţa socială”

Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, la invitația organizatorilor evenimentului, Colegiul Național al Asistenților Sociali – Filiala Bacău și Penitenciarul Bacău, a participat la un eveniment cultural – social, vineri, 2 noiembrie 2018, la Universitatea „Vasile Alexandri” din Bacău.

thumbnail
thumbnail_1
thumbnail_2
thumbnail_3

Workshop-ul a fost organizat dintr-o nevoie acută de a luat contact cu exemplele de bună practică din județul Bacău astfel încât, asistenții sociali și alți specialiști din organizațiile sociale publice și private prezente să cunoască tipurile de servicii implementate cu succes la nivelul județului Bacău.

Pr. Ilarion Mâță, Inspector eparhial la Sectorul Social – Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și Președinte al Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, a susținut prezentarea cu tema „Modele de bună practică în asistența socială integrată a persoanelor vârstnice – studiu  comparativ al unor servicii sociale din România, Germania și Italia”, subliniind necesitatea stringentă de a introduce terapia spirituală în planul de intervenție a beneficiarilor serviciilor sociale din România și nu numai.

Totodată, au fost susținute și alte prezentări:

Prezentarea activității în sistemul penitenciar, din perspectiva asistentului social – Silișteanu Ștefana Andreea (asistent social –  Subinspector, Penitenciarul Bacău);

Prezentarea Misiunii organizației SOS Satele Copiilor România și a activității Programului SOS din Hemeiuș, Bacău – Rodica Marinoiu ( Director Program Bacău, SOS Satele Copiilor România);

Misiunea și programele implementate de Centrul Izvorul Tămăduirii – Asociația Socio-Medicală Siloam în scopul  recuperării şi reintegrării sociale a persoanelor dependente de alcool, droguri şi alte substanţe psihoactive – Ovidiu Capata( consilier adicție –  Centrul Izvorul Tămăduirii);

Tineri educați, viitor sănătos – Anca Nedelcu ( coordonator proiect –  Fundația de Sprijin Comunitar Bacău).

Evenimentul a fost moderat de Pr. Marian Vătămănescu, Șef  Complex – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău și s-a bucurat de prezența asistenților sociali, a psihologilor și a practicienilor din județul Bacău și nu numai. (Liliana Pânzaru)

 

 

You may also like...