Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, membru activ al dialogului social județean

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a devenit partener și membru activ al dialogului social din cadrul Comitetului  de Coordonare și Monitorizare a Strategiei județene de Dezvoltare a Serviciilor Sociale.

fullsizerender_1
fullsizerender_2

            Ieri, 9 septembrie 2016, Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a participat la întâlnirea de lucru a membrilor CCM în Sala mare a Consiliului Județean Bacău și a avut ca scop reglementarea aspectelor de natură organizatorică și analiza stadiului elaborării Planului de acțiune privind implementarea Strategiei Județene de Dezvoltare a Serviciilor Sociale 2014-2020, instituția fiind reprezentată de Liliana Pânzaru, psihologul asociației de la Hârja.

Au participat membrii Comitetului, reprezentanți ai instituțiilor publice și private cu atribuții în domeniul serviciilor sociale, discuțiile fiind moderate de d-l Sorin Brașoveanu, Președintele Cosiliului Județean Bacău și Președinte al Comitetului de Monitorizare a Strategiei și Director al DGASPC Bacău, alături de Sorin Bîrlădeanu, Director „Direcția de furnizare servicii sociale pentru familie și copil”.

În cadrul ședinței a fost aprobată minuta din 14 aprilie 2016, când s-a adus în discuție proiectul „Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității în județul Bacău” implementat în parteneriat cu UNICEF România în 45 de comunități din județ și a avut loc reactualizarea componenței Comitetului de Coordonare și Monitorizare prin prezentarea modificărilor intervenite conform adreselor trimise de la instituțiile/organizațiile membre.

Au avut loc discuții privind documentul rezultat ca urmare a centralizării propunerilor transmise de membrii CCM și planificarea activităților viitoare, cum ar fi finalizarea Planului de acțiune și chiar organizarea unei ședințe extraordinare pentru aprobarea Planului și pentru organizarea grupurilor de lucru privind implementarea.

(Pr. Ilarion Mâță)

You may also like...