Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, stagiu de practica studenti, la Bacău

Miercuri, 2.09.2015, a avut loc în localitatea Siretu – Protopopiatul Bacău, primul eveniment de informare și conștientizare privind oportunitățile stagiilor de practică din cadrul proiectului POSDRU/189/2.1/G/156336,  „Sprijinirea studenților în tranziția spre viața activă prin stagii de practică specializate, orientare în carieră și consiliere profesională – Sprijin pentru viitor!’’, proiect ce are ca beneficiar Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.

image1
image4
image9
image13

 

La evenimentul de informare și conștientizare al proiectului au participat studenţii şi cadrele didactice ale facultăților, facultăți ai căror studenți sunt beneficiari ai proiectului. Au mai participat absolvenți cât și membrii echipei de management al proiectului, membrii echipei de implementare a proiectului și reprezentanţi ai mass-media.

Evenimentul a fost moderat de 2 experți din cadrul proiectului, expertul în raportare, Iulia Dămian și de expertul în identificare, asistență grup țintă și monitorizare inserare pe piața muncii, Pr. Ilarion Mâță.

Întâlnirea a avut în vedere trei mari obiective:

  • informarea studenților cu privire la oportunitățile stagiilor de practică ;
  • informarea studenților cu privire la reconsiderarea stagiilor de practică ca perioade de experiență profesională recunoscută de angajatori;
  • conștientizarea importanței stagiilor de practică în formarea profesională/teoretică/academică a studenților.

Pentru atingerea obiectivelor s-a urmărit o agendă a zilei ce cuprindea o serie de activități cu privire la tema evenimentului.

Activitatea a început cu primirea și înregistrarea participanților și adresarea unor cuvinte de deschidere a conferinței de către Pr. Ilarion Mâță, prezent în dublă calitatea, ca reprezentant al Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și ca expert pe termen lung în cadrul proiectului.

Ulterior, studenții prezenți la eveniment, îndrumați de expertul Iulia Dămian, au participat la workshop-ulCompetențe, dezvoltare, educație, angajabilitate de succes, activitate în care au fost invitați să identifice modalități de dezvoltare profesională în acord cu cerințele pieții muncii și dificultăți generate de lipsa practicii de specialitate în obținerea unui loc de muncă.

Ultima prezentarea ”De vorbă cu studenții” a fost susținută de Georgiana Domocoș, asistent social în cadrul Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, care a vorbit despre importanța stagiilor de practică în formarea profesională și personală a studentului. Prezentarea s-a încheiat cu vizionarea unui interviu televizat prin care era susținută ideea că stagiile de practică cresc șansele de angajare.

You may also like...