Atelier de creaţie în Parohia Trebeş

În contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creștin ortodox, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, parohia Trebeş din protopopiatul Bacău a invitat copiii la un atelier de creaţie, aducând astfel un prinos de cinstire mamelor prin realizarea de felicitări dedicate acestora cu ocazia zilei de 8 Martie.

Trebes_1
Trebes_2
Trebes_3
Trebes_4
Trebes_5
Trebes_6
Trebes_7
Trebes_8
Trebes_10
Trebes_11
Trebes_9

Evenimentul s-a desfăşurat duminică 6 martie, începând cu orele 14, în incinta Centrului cultural-catehetic „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Valea Budului; au participat numeroşi voluntari care au sprijinit şi coordonat cu măiestrie întreaga activitate.

Copiilor care au participat anul trecut la Proiectul „Alege Şcoala” li s-au alăturat alţii, ”dornici să îşi exprime prin creativitate dragostea pe care o poartă faţă de mamele lor, punând o parte din sufletul lor în tot ceea ce au realizat, bucurându-se din plin de materialele cu care acest centru a fost dotat în urma proiectului mai sus menţionat”.

Nu au lipsit momentele de rugăciune de la începutul şi sfârşitul lucrului precum şi cele de la masă, întrucât spre sfârşitul întâlnirii toţi copii au fost serviţi cu bunătăţi, drept răsplată a efortului pe care l-au depus.

Cu prilejul acestei întâlniri, preotul paroh Balaban Mihai-Flavius a susţinut cateheza „Rolul mamelor în educaţia religioasă a copiilor”, plecând de la ideea că mama este „cel dintâi sacerdot şi pedagog al casei”.

You may also like...