Atelier de încondeiere ouă în Parohia Galbeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Galbeni, Protoieria Bacău, s-a desfășurat atelierul de încondeiat ouă, intitulat: „Copiii Domnului”.

În ajunul Intrării triumfale a Domnului nostru Iisus Hristos, în Ierusalim, curtea sfintei biserici s-a umplut de copiii din clasele I–IV, coordonați de către doamna profesor Cabat Maricica. Aceștia au fost întâmpinați cu căldura de către părintele paroh Merlușcă Gheorghe Adrian și enoriașii parohiei pregătiți cu dulciuri pentru tinerii oaspeți.

Copilașii au primit cu entuziasm și emoție sfaturile doamnei profesoare si ale părintelui paroh, realizând frumoase desene cu scene religioase și umplând panerele cu ouă roșii, apoi profitând de razele soarelui și de curtea generoasă a bisericii, s-au desfășurat zglobii bucurându-se de cele pregătite din vreme de părintele (mingiuțe, freesbee) care însă nu au rezistat prea mult având in vedere elanul și dorința lor de joacă, de explorare dar și de socializare.

Bucuria și râsetele copiilor au realizat un preambul a marii sărbători, amintindu-ne că: „Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârșit laudă” (Psalmi 8, 2).

 Pr. Merlușcă Gheorghe Adrian

You may also like...