Atelier de poveşti la Parohia „Lazaret” Bacău

În cadrul activităților „Lunii pentru Viață” coordonate de către Departamentul „Pro Vita” din cadrul Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, vineri, 8 martie 2019, la Așezământul Filantropic al Parohiei Ortodoxe Lazaret, a avut loc cea de-a IV-a întâlnire dedicată atelierului de povești

1 (1)
2
IMG_0099
IMG_0125

Această manifestare a început ca un proiect comun între filialele din Bacău și din Vrancea ale Platformei „Împreună”, fiind coordonat de către domnișoara muzeograf Elena Brândușa Manea.

În cadrul atelierului copiii au asistat la lecturarea cărții „Bebe. O poveste din burtică”, scrisă și ilustrată de invitata specială Veronica Iani, personajul poveștii fiind o fetiță care ne prezintă universul ei din burtica mamei. Copiii au aflat informații relevante despre importanța și dezvoltarea bebelușilor înainte de naștere printr-un limbaj plăcut și adecvat vârstei lor. Emoțiile, bucuriile, fricile și toate trăirile fetiței sunt ilustrate în mod sensibil și haios de către autoare, aceasta punând în valoare importanța vieții încă de la concepere precum și legătura profundă și indisolubilă între mamă și copil înainte ca acesta să se nască.

La sfârșitul zilei „de poveste”, copiii au primit cartea citită, împreună cu un autograf al autoarei, un dar venit din partea A.S.C.O.R. Bacău, organizatorul „Marșului pentru Viață” Bacău 2019, care anul acesta va avea loc, duminică 24 martie, ora 17.00.

(Pr. Florentin Vornicelu – Coordonator „Pro Vita” al Protopopiatului Bacău)

You may also like...