”Avem datoria sacră de a face pomenire eroilor noștri!”

Eroii neamului românesc au fost pomeniți în mod deosebit și în comuna Sarata (jud. Bacău), unde se află un moment ridicat în cinstea acestora.

dscn5928
dscn5935
dscn5955
dscn5971
dscn5995
dscn6000
dscn6020
dscn6047
dscn6052
dscn6075
dscn6086

Slujba de pomenire a fost oficiată, în fața monumentului situat la intrarea în comuna Sarata, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, înconjurat de un sobor de peste 50 de preoți, în prezența reprezentanților autorităților centrale, județene și locale, precum și a numeroși credincioși.

Solemnității religioase a acestui eveniment s-a adăugat și cea militară, conferită de cadre militare din unități ale Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului Afacerilor Interne prezente la acest moment de comemorare și rugăciune.

După alocuțiunile ținute cu acest prilej și ceremonia religioasă, Înaltpreasfințitul Ioachim a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța cinstirii eroilor, explicând totodată și legătura profundă dintre sărbătoarea Înălțării Domnului și Ziua Eroilor.

”Biserica nu a fost niciodată insensibilă la aceste manifestări dedicate cinstirii eroilor neamului, care s-au jertifit pentru acest popor binecuvântat, statornic în preocupările sale nobile, în cultura și civilizația sa. Domnul nostru Iisus Hristos a fericit pe eroi, precizând ”fericiți făcătorii de pace că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”. Ca instituții preocupate de valorile neamului, avem datoria sacră de a face pomenire eroilor noștri atâta vremea cât suntem și dăinuim pe acest pământ. Să ne amintim și să nu uităm că un popor care își uită eroii și valorile sau le înstrăinează, este un popor care riscă să fie șters din istorie”a menționat ierarhul în cuvântul său

felicitându-i pe organizatorii acestui moment deosebit pentru comunitatea din Sarata și nu numai.

Evenimentul s-a încheiat, în acordurile fanfarei militare, cu depunerea de coroane la monumentul eroilor și defilarea unităților militare.

You may also like...