Parohia IZVORUL TĂMĂDUIRII Bacău

parohia Izv. Tamad.

                                                                                               

1
2
3

                                                                                                    Parohia Izvorul Tămăduirii

 

Parohia Izvorul Tămăduirii – Bacău a fost înființată la data de întâi martie 1993, punctul de plecare fiind Capela mortuară situată în incinta cimitirului Sarata I, aflată în patrimoniul Consiliului Local Bacău și având ca bază cerința credincioșilor din zona cartierului numită generic Tache, de a face parte din noua parohie.

Această capelă mortuară din cimitirul Sărata I a fost construită în anul 1972 cu implicarea Episcopiei Romanului și Hușilor care a sprijinit lucrarea în sine cu suma de 500.000 lei conform viramentului nr. 22 din 22.01.1972.

La data de 01 martie 1996  încep lucrările de construcție a paraclisului cu hramul Izvorul Tămăduirii, finalizat în anul 1998 și târnosit de Preasfințitul episcop Eftimie Luca la data de 25 octombrie 1998.

Pe locul vechii capelei mortuare, care între timp se degradase, se ridică începând cu anul 2001 biserica parohială cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. În prezent construcția este adusă la stadiul finisajelor interioare cu pictură în tehnica frescă, respectiv – amenajare trotuare, scări, alei, etc., la exterior.

Au slujit la această parohie pr. Popovici Gabriel Vasile (martie 1993 – martie 2016), pr. Radu Ovidiu (martie 2002 – iunie 2009), iar în prezent, la această parohie propovăduiesc Cuvântul lui Dumnezeu, pr. Ioan Deacu și pr. Petru Bălăiță.

 

Intocmit: Pr. Paroh Deacu Ioan

Lector-corector: Pr. Dr. Cloșcă Ciprian Marius

You may also like...