Băcăuanii îndemnați să participe la ”Marșul pentru viață” din 25 martie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul Asociației Studenți pentru viață de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a Marșului pentru viață, eveniment care va avea loc în după amiaza zilei de 25 martie 2017, în ziua praznicului Bunei Vestiri.

marsul-pentru-viata-2017-ajuta-mama-si-copilul-ei-depind-de-tine

Sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!, în municipiul Bacău, Marșul pentru viață se va desfășura pe traseul: biserica ”Sf. Dumitru” – Narcisa  – Catedrala ”Înălțarea Domnului”, începând cu ora 16.30.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.

De aceea, băcăuanii sunt îndemnați să participe în număr cât mai mare la Marșul pentru viață, în ziua de 25 martie 2017, începând cu orele 16.30, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății și despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu.

You may also like...