Băcăuanii reprezentați cu cinste la sărbătoarea Sfântului Nifon

La sărbătoarea Sfântului Nifon, Eparhia Romanului și Bacăului a fost reprezentată de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul.

targoviste_0

Mii de credincioși au participat luni – 11 august, la Târgovişte, în faţa Catedralei Arhiepiscopale şi Mitropolitane, la sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, în prezenţa şi sub coordonarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei. La evenimentul spiritual şi cultural, care a marcat cinci ani de la aducerea şi aşezarea, pentru totdeauna, a moaştelor Sf. Ier. Nifon, în Catedrala din Târgovişte, a participat și Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul. Momentul cel mai important al celebrărilor a fost constituit de săvârşirea Sfintei Liturghii la care reprezentantul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a slujit alături de alți ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a transmis cu acest prilej un mesaj Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, clericilor şi credincioşilor participanţi la eveniment, din care redăm un fragment: “Chipul înţelept, blând şi luminos al Sfântului Ierarh Nifon este viu şi pilduitor mai ales în sufletele credincioşilor din Arhiepiscopia Târgoviştei, care în fiecare an la 11 august, dar şi în tot timpul anului, cu multă evlavie şi cu încredere în milostivirea lui Dumnezeu şi în iubirea mijlocitoare a sfântului Ierarh, vin să se închine la binecuvântatele sale moaşte. Pentru misiunea Bisericii, aportul eruditului Ierarh a fost unul bogat şi variat, deoarece, urmare îndemnului său stăruitor, a fost utilizat tiparul, cel mai nou mijloc de comunicare socială a timpului, pentru cunoaşterea mai rapidă şi extinsă a credinţei şi vieţii liturgice ortodoxe”.

You may also like...