Icoana făcătoare de minuni de la Trifești a poposit cu ocazia hramului în Parohia Berești-Bistrița I din Protoieria Bacău

În perioada 13-15 august 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim au debutat pentru prima oară în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Berești-Bistrița, zilele parohiei închinate Maicii Domnului. Astfel, spre bucuria credincioșilor comunității s-a aflat Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Trifești.

În cadrul acestor zile credincioșii au avut posibilitatea de a se închina sfintei icoane aducând mulțumiri pentru binefacerile primite asupra familiilor care frecventează biserica și participă la înfrumusețarea ansamblului eclesial din sat.

Totodată, cu prilejul zilelor de hram, enoriașii prezenți au ascultat în una din zile o cateheză dedicată specificului Anului Omagial 2022, al importanței rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, ce a avut tema „Maica Domnului, om de legătură în rugăciune”. Prin intermediul acesteia a fost detaliată necesitatea rugăciunii în familia creștină, dar și ajutorul negreșit pe care îl primesc credincioșii de la Maica Domnului atunci când năzuiesc cu credință către ea. 

Spre sfârșitul programului duhovnicesc dedicat zilelor parohiei, preoții slujitori veniți din parohiile învecinate au rostit imnuri de închinare și rugăciuni pentru ploaie și binecuvântare. 

***

Sfânta Icoană are o istorie aparte, ce se transmite din generaţie în generaţie. Potrivit acesteia, cu câteva sute de ani în urmă un cioban, care îşi avea stâna pe malul drept al râului Moldova, a găsit în albia râului o bucată de lemn, adusă de ape. A luat lemnul din apă şi a incercat să facă un foc cu el. În momentul în care a încercat să taie cu un topor acea bucată de lemn, ciobanul a observat că din acesta a început să curgă sânge.

Speriat şi mirat, el a mers cu bucata de lemn la preotul satului.

Din acel lemn a fost facută Sfanta Icoană, care s-a dovedit a fi făcătoare de minuni.

Faima Sfintei Icoane Făcătoare de Minuni de la Trifesti a depășit granițele Județului Neamț, iar credincioși din toată țara vin să se închine cu evlavie la icoana Maicii Domnului cerând ajutor și îndrumare.

You may also like...