Binecuvântare şi comuniune la lăsatul sec pentru Postul Adormirii Maicii Domnului

Marți, 31 iulie 2018, la Biserica cu hramul ”Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” Ruși, Parohia Valea Mare, com. Roșiori, Protoieria Bacău, a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, slujba Sfintei Taine a Maslului, precedată de Agheasma mică, iar la sfârșit s-au citit rugăciuni de binecuvântare pentru postul Adormirii Maicii Domnului.

SF. MASLU 3
SF. MASLU 1
SF. MASLU 4
SF. MASLU 5

La slujbă au participat următorii preoți: pr. Adrian Ghinea, de la Parohia ”Pogorârea Sfântului Duh” Șerbănești Bacău, pr. Ioan Chiribău, de la Parohia ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” Bacău, pr. Vasile Savin de la Parohia Drăgești, pr. Sandu Traian de la Parohia Secuieni, pr. Augustin Cârlan de la Parohia Odobești, pr. Alexandru Croitoru de la Parohia Fundeni, pr. Viorel Ivan de la schitul Cuviosul Alexie, Drăgușani Parava.

Părintele paroh Diaconu Ștefan, la final, a mulțumit părinţilor şi credincioşilor prezenți la această dumnezeiască slujbă, cântăreţilor ce au încântat auzul, a mulţumit în mod special şi doamnelor preotese prezente la eveniment, prz. Gilda Sandu, prz. Loredana Ghinea și prz. Lenuța Diaconu, subliniind rolul împreună slujitor în misiunea preoţească al dumnealor împreună cu părinţii lor.

Părintele Ștefan a explicat un scurt istoric al postului Adormirii Maicii Domnului, a îndemnat pe toţi să urmeze calea postului şi a rugăciunii în această perioadă de două săptămâni, a urat tutror credincioşilor prezenţi un post binecuvântat, şi s-a rugat ca Pururea Fecioara Maria să ne păzească în pace.

(Pr. Diaconu Ștefan)

You may also like...